VÄLKOMMEN TILL SIMONES KATTRÄDDNING | Simone Jarl Åsberg

Simone Jarl Åsberg

Annons

VÄLKOMMEN TILL SIMONES KATTRÄDDNING

IMG_3013

Idag ska jag berätta något helt underbart och fantastiskt som värmer mitt katthjärta enormt!

Som ni vet går jag ut med George varje dag i sele och han brukar välja att alltid gå till samma ställe, nämligen en liten skogsdunge som vi har här i området. För några dagar sedan på promenaden träffade vi på en annan katt ute i skogen, eller ja .. Snarare såg en katt som var skygg och gömde sig i buskarna. George är väldigt nyfiken och framåt av sig mot både andra katter och hundar och vill gärna hälsa till varje pris. Det ville dock inte den andra kissen. Så vi lämnade honom i fred.

Dagen efter – samma skog, samma katt. Fortfarande skygg men lite nyfiken. George och jag försökte närma oss men det gick sådär så vi promenerade vidare men märkte snabbt att katten sakta men säkert smög efter oss i skogen. Så vi satte oss ner på en sten och väntade på att katten skulle våga sig fram vilket den nästan gjorde tillslut då den satte sig på stenen bakom oss och den lät mig ge den EN klapp och en nosning på George. Sen räckte det för dagen.

 

Dagen efter ger vi oss ut igen och tog med oss lite kattgodis då jag började ana att något inte stod rätt till. Nu kom katten fram nästan direkt och var inte lika skygg som dagen innan men om jag gjorde en för hastig rörelse, eller en rörelse i normalt tempo, så sprang han iväg några meter. Han åt snabbt upp alla godisar vi hade med oss och verkade väldigt hungrig på mer. Han lät mig röra honom mer och mer och jag kunde känna att det var ett x antal fästingar som bitit sig fast och klorna var långa och inget halsband. Han var inte speciellt undernärd men lite tuffsig i pälsen förstås. Det började spöregna så jag och George började gå hemåt, med den andra katten i följe.

Jag diskuterade med Aron och vi båda kände att vi måste göra något. Vi tog med George upp i lägenheten, bestämde oss för att kolla ett avsnitt av en serie och tänkte att OM katten har ett hem så går den hem nu när det regnar men vi går ändå ut igen senare för att undersöka saken.

 

Avsnittet slut – Vi begav oss ut med blötmat i en skål och nästan direkt när vi kommit ut ur porten kom kissen springandes och jamade. Jag satte ner skålen med mat och han åt upp rubbet på en millisekund. Sen gosade vi, jag och katten. Aron var fortfarande läskig så han höll sig lite på avstånd. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till och jag ville ta med katten hem. Aron var smart och googlade och hittade en ETT ÅR GAMMAL annons om en bortsprungen Tusse och det var såååå likt katten på bilden.

Vi ringde många samtal till den trolige ägaren men utan svar som vi nu vet låg och sov. Efter flera samtal och sms så gav vi upp för dagen. Tusse satt nedanför våran balkong så jag ställde ner mat och vatten. Och imorse hade vi tack och lov fått svar från ägaren, både jag och Aron flög upp ur sängen och gick ut innan kaffe och innan frukost för att hitta Tusse. Hade fortsatt kontakt med ägaren och efter 20 min sökande i skogen hittade vi honom och försökte få med honom hem i transportburen men det var INTE populärt, hehe.

Straxt innan lunch mötte jag upp ägarna och vi lyckades tillsammans få in Tusse i deras transport och gick upp till våran lägenhet för att kolla närmare på honom och kolla om ID-märkningen i örat stämde. Det var dock svårt att se men mest troligt var det Tusse. Så dom tog hem honom och fick hjälp av föreningen 9Liv att kolla numret i örat och DET VAR TUSSE!!! :DDD Fattar ni att han har varit borta i över 1 år och är nu hemma igen? Älskade lilla vän. Jag är SÅ glad!

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats